Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

3 Μαΐου 2014

Κινητοποίηση στις αλυκές Αναβύσσου, Κυριακή 4 Μάη


Η ΕΤΑΔ και το ΤΑΙΠΕΔ με τις επιταγές της Τρόικας, της Ε.Ε και της κυβέρνησης αναλαμβάνουν το ξεπούλημα των ακτών του Σαρωνικού, από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας έως το Σούνιο! Με προεδρικά διατάγματα εκτός Βουλής, σε Fast track ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, η κυβέρνηση προχωρεί παρακάμπτοντας το νομοθετικό σώμα και το Σύνταγμα. Έτσι, ο κάθε υπουργός και δήμαρχος θα έχει τη δυνατότητα να χαρίζει τα «φιλέτα» παραλίας σε όποια εταιρεία τον «προσεγγίζει» καλύτερα.
Η παραλιακή ζώνη του Σαρωνικού σχεδιάζεται από την κυβέρνηση να παραχωρηθεί σε μεγάλες επενδυτικές εταιρείες (ξένες και ελληνικές) με πρόσχημα την «ανάπτυξη» της χώρας. 

Πρόκειται:
• να καταστρέψουν το φυσικό τοπίο με εκατοντάδες χιλιάδες κυβικά μέτρα μπετόν
• να κάνουν απαγορευτική την πρόσβαση των πολιτών στις ακτές 
• να υποβαθμίσουν τα μνημεία της ιστορίας και του πολιτισμού
• να εξαφανίσουν κάθε τοπική οικονομική δραστηριότητα

Στόχος τους είναι να εκποιηθεί η δημόσια περιουσία. Το περιβάλλον, οι παραλίες ακόμα και η θάλασσα να γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης και κερδοφορίας συγκεκριμένων, ντόπιων και ξένων, μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και συμφερόντων.

Στην εποχή του μνημονίου, που οι πολίτες χάνουν κάθε δικαίωμα στην εργασία, στην παιδεία, στην υγεία, η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας από πολλούς χαρακτηρίζεται δευτερεύουσας σημασίας κι από άλλους βαφτίζεται επένδυση.
Όταν τα' χεις χάσει όλα, δουλειά, σπίτι, αξιοπρέπεια, δεν θα έχεις ούτε την «δυνατότητα» να βρέξεις τα πόδια σου στην θάλασσα και να κουρνιάσεις σ' ένα πάρκο, διότι πολύ απλά δεν θα υπάρχουν για σένα! Πιθανόν να σου πουν ότι πάλι "σε έσωσαν", καθώς δεν θα έχεις ούτε θάλασσα να πας να πνιγείς...
Όσοι αναμασούν το παραμύθι της "επένδυσης" για τις παραλίες, τις Αλυκές Αναβύσσου και κάθε δημόσιο χώρο και παροχή ευαγγελίζονται θέσεις εργασίας και ανάπτυξη. Όμως εύλογα ο κοινός νους διερωτάται: πώς η ίδια κυβερνητική πολιτική που κατασπαράζει υπερφορολογούμενες πολίτες και μικροεπαγγελματίες και κλείνει μαγαζιά, έχει το θράσος να τάζει θέσεις εργασίας με εργασιακά «δικαιώματα» σκλάβων;
Διότι μας θεωρούν ανίκανους να κατανοήσουμε το μέγεθος της ξεπουλήματος και ν’ αντιδράσουμε!
Μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι: δεν θα τους αφήσουμε να μας εμπαίζουν και θα αντισταθούμε, διότι ό,τι αυτοί βαφτίζουν «επένδυση» είναι ξεπούλημα, ό,τι χαρακτηρίζουν ανάπτυξη είναι ο τάφος μας κι εμείς διεκδικούμε ζωή κι αξιοπρέπεια!
Μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι δεν αναγνωρίζουμε κανένα χρέος στους ξένους και ντόπιους τραπεζίτες, διότι η κυβέρνηση δανείστηκε για να σώσει τις τράπεζες που ξεσπιτώνουν τους πολίτες!
Αν ΝΑΙ, ελάτε μαζί μας να υπερασπιστούμε τον δημόσιο χώρο,
Για να μην αφήσουμε να βάλουν μπάρες, διόδια και να υψώσουν φράχτες και στις παραλίες!
Να μην τους αφήσουν να μας κάνουν ξένους στον τόπο μας.
Για να μην ζήσουμε σαν δούλοι!
Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική καλεί όλους τους πολίτες να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.
Να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση για την υπεράσπιση της παραλίας την Κυριακή 4/5 στις 11.30πμ στις Αλυκές Αναβύσσου.

Καλούμε όλους τους τοπικούς φορείς και τις συλλογικότητες να προχωρήσουν σε ανοιχτή λαϊκή συνέλευση και να πάρουν αποφάσεις για την οργάνωση του αγώνα απευθείας από τους πολίτες με τη δική τους συντονιστική επιτροπή Αγώνα. 
Ο αγώνας αυτός είναι αγώνας ζωής για τον τόπο και πρέπει να πάει μέχρι το τέλος και να είναι αποφασιστικός, συγκρουσιακός και νικηφόρος. 
Δεν πρέπει να τον αφήσουμε να τον διαχειριστούν οι «διαπαραταξιακές επιτροπές» που στήνονται προεκλογικά και να γίνει αντικείμενο χρήσης για το προεκλογικό προφίλ των υποψηφίων. 
Ο αγώνας στα χέρια των κατοίκων !






ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην ΑΤΤΙΚΗ
Υποψήφια Περιφερειάρχης: Δέσποινα Κουτσούμπα
Γραφείο Τύπου
Τηλ. Επικοινωνίας: 2132063582, 6978520912, 6948647799

Δεν υπάρχουν σχόλια: