Τρίτη 18 Μαΐου 2010

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε. ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.



ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!




Η ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 20 ΜΑΪΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΧΕΙΜΑΡΡΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ-Ε.Ε.-ΔΝΤ



βγάλανε το πόρισμα ότι ο λαός
έχασε την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης
και δεν μπορεί να την ξανακερδίσει
παρά μονάχα με διπλή προσπάθεια. Δε θα ‘ταν τότε
πιο απλό, η κυβέρνηση
να διαλύσει το λαό
και να εκλέξει έναν άλλο;

Εκατοντάδες χιλιάδες απεργοί και διαδηλωτές, κατέκλυσαν στις 5 του Μάη, τους δρόμους της Αθήνας και όλων των μεγάλων πόλεων. Ένα τεράστιο οργισμένο ποτάμι που πλημμύρισε το κέντρο της πρωτεύουσας και διαδήλωσε αποφασιστικά, που δεν αρκέστηκε στην απλή διαμαρτυρία αλλά θέλησε να περικυκλώσει τη βουλή και να αποτρέψει την ψήφιση της επαίσχυντης συμφωνίας, παρά την απίστευτη αστυνομική τρομοκρατία, τα δακρυγόνα, τα ΜΑΤ και τις ομάδες Δ που εφορμούσαν σε κάθε κομμάτι της πορείας. Μέσα σε λίγες ώρες, ο φόβος άλλαξε στρατόπεδο. Έντρομοι, οι βουλευτές και οι υπουργοί, αντίκριζαν από τα παράθυρα της Βουλής το λαό να ξεσηκώνεται. Την ίδια στιγμή, όλα τα διεθνή ΜΜΕ, μετέφεραν ως πρώτη είδηση, την ανησυχία και τους φόβους τους, μήπως εξαπλωθεί το κύμα των κινητοποιήσεων στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.
Το ίδιο κύμα οργής και αγωνιστικής ανάτασης διαπερνά και την εκπαίδευση. Τα σχολεία βράζουν από θυμό ! Η κατάληψη της αστυνομοκρατούμενης ΕΡΤ από τους εκπαιδευτικούς, η μαζική συμμετοχή στην απεργία της 4ης Μάη και η σύγκρουση των εκπαιδευτικών με τα ΜΑΤ στη Βουλή, η πρωτοφανής συμμετοχή στις τακτικές Γενικές Συνελεύσεις, η μαζική άρνηση του «Νέου Σχολείου» και της αξιολόγησης από τους Συλλόγους Διδασκόντων, οι αποφάσεις για μαχητική διεκδίκηση του καθορισμού των κενών με βάση τις θέσεις της μαχόμενης εκπαίδευσης με μπλοκάρισμα των διαδικασιών σε ΠΥΣΠΕ-ΑΠΥΣΠΕ, είναι στιγμές μόνο της έκφρασης της αγανάκτησης και της αγωνιστικής διάθεσης των εκπαιδευτικών. Η απίστευτη έκρηξη της λαϊκής οργής, δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνειών. Η κυβέρνηση, δεν έχει καμιά πολιτική και κοινωνική νομιμοποίηση ούτε για τα αντιλαϊκά της μέτρα ούτε για την παραχώρηση της χώρας στην Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. Καμιά στημένη δημοσκόπηση, κανένα πολιτικό παιχνίδι οικουμενικής συναίνεσης των κομμάτων, καμιά εκστρατεία πλύσης εγκεφάλου από τα ΜΜΕ δεν μπορεί να αλλάξει αυτή την πραγματικότητα.
Στόχος άλλωστε αυτής της οργής, είναι ολόκληρο το κατεστημένο πολιτικό σύστημα, από το κυβερνητικό κόμμα, μέχρι τον ξεπουλημένο κρατικό συνδικαλισμό. Και αποκορύφωσή της, ήταν η είσοδος των μαζών στο Σύνταγμα το μεσημέρι της 5ης Μάη.

Σκηνές από το μέλλον ενός εργατικού κινήματος ανατροπής

Τέτοια ήταν η κατάληξη της απεργιακής πορείας της 5ης Μάη. Ένα συγκλονιστικό πλήθος όλων των πολιτικών προελεύσεων και ταυτοχρόνως καμιάς, συνωστιζόταν στην Πλατεία Συντάγματος και όλους τους γύρω δρόμους. Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι και άνεργοι, νέοι κι ηλικιωμένοι, εκφράζοντας μια ανείπωτη οργή, με έναν αυθεντικό κι αυθόρμητο τρόπο, αδιαμεσολάβητα σε πολλές περιπτώσεις, ήταν αυτοί που έφτασαν μέχρι τα σκαλοπάτια της Βουλής, διεκδικώντας το αυτονόητο: την ανατροπή των μέτρων που καταστρέφουν τις ζωές μας. Είναι συγκλονιστική η εικόνα -που καταγράφεται σε φωτογραφίες και βίντεο- των χιλιάδων που έχουν κατακλύσει όλο το χώρο από τη Σταδίου μέχρι τα σκαλοπάτια της Βουλής και κινούνται προς το προαύλιό της. Κι είναι τουλάχιστον θλιβερή αλλά και επικίνδυνη η εικόνα μιας κοινοβουλευτικής αριστεράς, που κάτω από την απειλή της ακροδεξιάς, σπεύδει να δώσει δηλώσεις νομιμοφροσύνης, χαρακτηρίζοντας χιλιάδες διαδηλωτές ως προβοκάτορες και διαχωρίζοντας τη θέση της από αποφασιστικές μορφές του κινήματος για την ανατροπή της επίθεσης!

Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί !


Μαρία Αντουανέττα : «Γιατί φωνάζουν;»

- «Ο λαός πεινάει! Δεν έχει ψωμί να φάει!»

Μαρία Αντουανέττα : «Τότε ας φάει παντεσπάνι!»

Στους μισθούς

ΜΕΙΩΣΗ 25% ΜΕ 30% ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ!!!

Στα 250 ευρώ περιορίζεται το δώρο Πάσχα και το επίδομα αδείας, ενώ το δώρο των Χριστουγέννων στα 500 ευρώ για τους δημοσίους υπαλλήλους

Μείωση επιπλέον 8% στα επιδόματα του δημοσίου και 3% στις αποδοχές των ΔΕΚΟ

Τριετές πάγωμα των μισθών

Νέο ενιαίο μισθολόγιο για το δημόσιο τομέα από το 2011 με στόχο τη μείωση των βασικών μισθών και τη διαφοροποίηση παλιών και νέων εργαζομένων

Στις συντάξεις

Στα 200 ευρώ περιορίζεται το δώρο Πάσχα και το επίδομα αδείας ενώ στα 400 ευρώ το δώρο των Χριστουγέννων για τους συνταξιούχους του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (όσοι παίρνουν μεικτή σύνταξη 2.500 ευρώ, ο 13ος και 14ος μισθός κόβονται τελείως)

Νέα μείωση των συντάξεων μέσω επιβολής του ΛΑΦΚΑ. - Οι συντάξεις παγώνουν για τρία χρόνια

Στον ιδιωτικό τομέα

ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΣΤΟΣ

Σύμφωνο πρώτης πρόσληψης με δραματική μείωση του κατώτερου μισθού των νέων εργαζομένων

σε 560 ευρώ από 730!!!!

Αύξηση του ορίου των απολύσεων από το 2% στο 4% - Μείωση των αποζημιώσεων

Μείωση της υπερωριακής αποζημίωσης - Μείωση των κατώτερων αποδοχών στα 640 ευρώ

Στα εισπρακτικά μέτρα

Ραγδαία αύξηση των τιμών των προϊόντων

Αύξηση του ΦΠΑ στο 23%, 11% και 5,5%

Αύξηση 10% της φορολογίας στα καύσιμα, στα ποτά και στα τσιγάρα

Ολόκληρη η Ελλάδα πάγωσε παρακολουθώντας τον πρωθυπουργό να εξαγγέλλει από το μακρινό Καστελόριζο με τον πιο κυνικό τρόπο την ισοπέδωση των εργαζομένων και την παράδοση της χώρας στο Δ.Ν.Τ. και την Ε.Ε. Οι εξαγγελίες του Υπουργού Οικονομικών που ακολούθησαν, ήταν ο τέταρτος γύρος λεηλασίας μέσα σε τέσσερις μήνες!
Τη χαριστική βολή στη Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση δίνει η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο που κατέθεσε στο υπουργικό συμβούλιο. Είναι μόλις το πρώτο βήμα στην εφαρμογή του μνημονίου που υπέγραψε με την Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΔΝΤ για την ολοκληρωτική κατάργηση κάθε ασφαλιστικού δικαιώματος.
Στο μνημόνιο που ήδη από την περασμένη Πέμπτη είναι νόμος του κράτους, μεταξύ άλλων, προβλέπεται:

• Αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στο 65ο έτος για όλα τα Ταμεία, το οποίο μάλιστα θα συνδεθεί και με το προσδόκιμο όριο ζωής.

• Από το 2011 το ελάχιστο όριο ηλικίας συνταξιοδότησης για όλους θα είναι το 60ό έτος.

• Αύξηση και διεύρυνση σε όλα τα Ταμεία της ποινής για «πρόωρη» συνταξιοδότηση. Σε όποιον αποχωρεί μεταξύ του 60ού και 65ού έτους, θα επιβάλλεται ποινή μείωση της σύνταξης κατά 6% ετησίως.

• Τα χρόνια εργασίας για την πλήρη σύνταξη αυξάνονται στα 40 χρόνια από τα 35 χρόνια με όριο ηλικίας ή τα 37 χωρίς όριο ηλικίας. Σε αυτό οδηγεί υποχρεωτικά και με μαθηματική ακρίβεια η δραματική μείωση της σύνταξης μέσα από το νέο τρόπο υπολογισμού.

• Το κράτος σταματά να χρηματοδοτεί την Κοινωνική Ασφάλιση. Η συνεισφορά του περιορίζεται στην προνοιακή σύνταξη ή στο λεγόμενο τμήμα της «βασικής» με το νέο σύστημα.

• Μέχρι το 2017 διαμορφώνονται 3 Ταμεία κύριας σύνταξης (μισθωτοί, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες).

• Το νέο σύστημα προβλέπει την καταβολή σύνταξης που θα αποτελείται από δύο τμήματα. Τη «βασική» και την «αναλογική». Όμως, το άθροισμα και των δύο θα είναι πολύ μικρότερο ακόμα και από τις πενιχρές συντάξεις που δίνονται σήμερα.

Δανεικά αλλά όχι αγύριστα

Αυταπατάται όποιος νομίζει ότι τα μέτρα αυτά θα είναι τα τελευταία. Τα 110 δις του δανείου δεν θα χορηγηθούν άμεσα, αλλά σταδιακά. Θα υπάρχει τριμηνιαία βάση παρακολούθησης των δημοσιονομικών από τους νέους «προστάτες» που θα είναι κριτήριο για την ομαλή συνέχεια της χρηματοδότησης. Αυτό σημαίνει πως, όταν αργά ή γρήγορα (μάλλον γρήγορα) θα αποδειχτεί ότι είναι αδύνατον να εφαρμοστεί το εξοντωτικό και εφιαλτικό οικονομικό πρόγραμμα και να μειωθούν οι δείκτες του χρέους και του ελλείμματος, θα επιβληθούν και άλλα μέτρα! Γίνεται πια φανερό ότι δεν έχει καμιά βάση λογικής η σκέψη «να σώσουμε αυτά που απομένουν». Άλλωστε αποκαλύφθηκε ότι «κρυφά» μέτρα αξίας τουλάχιστον 18,85 δισ. ευρώ δεσμεύθηκε ρητά να λάβει η κυβέρνηση για να εκπληρώσει τους όρους των δανείων που θα λάβει από την τρόικα.
Έτσι κι αλλιώς, το δανειακό πακέτο δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για «ξελάσπωμα» και ανάπτυξη ακόμα και με καπιταλιστικά κριτήρια. Το δανειακό πακέτο θα χρησιμεύσει στην αποπληρωμή μέρους μόνο του ελληνικού χρέους (δηλαδή των ομολόγων που λήγουν έως το 2014 και των τόκων όλου του χρέους γι’ αυτό το διάστημα).
Το ίδιο το ΔΝΤ εκτιμά ότι το δημόσιο χρέος θα αυξηθεί από 114% του ΑΕΠ φέτος σε 149% το 2013 και σε 120% το 2020! Δηλαδή, παρ’ ότι θα ισοπεδωθούν οι εργαζόμενοι, το χρέος θα αυξηθεί!
Ο φαύλος κύκλος που έχει ανοίξει από το περασμένο φθινόπωρο με τις αλλεπάλληλες εξαγγελίες αντιλαϊκών μέτρων, την εκτίναξη της ύφεσης, τις συνειδητές κυβερνητικές επιλογές και τα κερδοσκοπικά παιχνίδια δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια χρεοκοπία σε αργή κίνηση: δηλαδή μια δόση που κάποια στιγμή το ΔΝΤ δεν θα πληρώσει θεωρώντας απλώς ότι το ρίσκο είναι μεγάλο.

Κάποιοι να πάνε φυλακή;

Κανένας εργαζόμενος, δεν θα στενοχωρηθεί αν κάποιος άνθρωπος του πλούτου βρεθεί στη φυλακή για οικονομικά αδικήματα. Το αντίθετο. Ωστόσο, ας μην είμαστε αφελείς. Η αναζήτηση εξιλαστήριων θυμάτων, μιας «κάθαρσης» με δυο – τρεις νέους Κοσκωτάδες, αν συμβεί, θα είναι απαραίτητο μέρος μιας θεατρικής παράστασης με στόχο να καθησυχαστεί το οργισμένο πλήθος, να δεχτεί αδιαμαρτύρητα τη λεηλασία της ζωής του. Όμως, αλίμονο αν ξεγελαστούμε ότι μερικά λαμόγια ευθύνονται γι’ αυτή την κατάσταση. Όλος ο κόσμος συγκλονίζεται από την καπιταλιστική κρίση. Άλλωστε, όχι μόνο η Ελλάδα, αλλά ολόκληρος ο αναπτυγμένος κόσμος βαδίζει προς μια μεγάλη έκρηξη του δημοσίου χρέους και οι πολιτικές που ακολουθούνται σήμερα απλώς επιταχύνουν την καταστροφή. Οι αιτίες είναι βαθύτερες, βρίσκονται γραμμένες στο DNA αυτού του συστήματος, στη βασική του αντίθεση ανάμεσα στο κεφάλαιο και την εργασία. Επομένως, ας μην ξεγελιόμαστε: δεν πρόκειται για μερικούς απατεώνες που «πρέπει να μπουν φυλακή» αλλά για μια ολόκληρη κοινωνική τάξη που η ύπαρξή της στηρίζεται στην εκμετάλλευση και τη λεηλασία της ζωής των εργαζομένων.

Ή θα ζήσει το κεφάλαιο σε όλες του τις μορφές ή θα ζήσουμε εμείς!

Οι εξελίξεις στην Ε.Ε. είναι ραγδαίες. Ο γνωστός αντιλαϊκός χαρακτήρας της Ε.Ε. παγιώνεται κι εδραιώνεται σε υπερθετικό βαθμό. Μπροστά στον εφιάλτη μιας επερχόμενης οικονομικής κατάρρευσης, οι ισχυροί της Ευρώπης, μεταβάλλουν ακόμα και τις αντιδραστικές συμφωνίες του Μάαστριχτ και της Λισσαβώνας, δημιουργούν ένα γιγαντιαίο μηχανισμό στήριξης των τραπεζών 770 εκατ. Ευρώ, και προωθούν όλα εκείνα τα μέτρα που οδηγούν στο βάθεμα της εκμετάλλευσης για την αντιμετώπιση της κρίσης τους. Σ’ αυτή την κατεύθυνση ΣΥΜΠΡΑΤΤΟΥΝ με το ΔΝΤ που είναι γνωστός φορέας της πιο κυνικής αντεργατικής πολιτικής. Έτσι, γίνεται η δουλειά τους και επιπλέον το ΔΝΤ επωμίζεται το πολιτικό κόστος των νέων αντιλαϊκών μέτρων που θα επιβληθούν σε όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς. Ποιος θα πληρώσει αυτό το νέο λογαριασμό; Μα φυσικά οι εργαζόμενοι στις χώρες της Ε.Ε. που θα δουν τους μισθούς και τις κατακτήσεις τους να ισοπεδώνονται…

Πέτρινα χρόνια

Η δίνη της καπιταλιστικής κρίσης, εμφανίζεται στα μάτια των κυρίαρχων αυτού του τόπου, αλλά και ολόκληρου του πλανήτη σαν μια πρωτοφανή ευκαιρία. Η Ελλάδα αποτελεί πλέον ένα διεθνές πειραματόζωο. Μισθοί, εργασιακές σχέσεις, κοινωνική ασφάλιση και περίθαλψη, υγεία και παιδεία, λαϊκές ελευθερίες και δικαιώματα, όλα όσα κατακτήθηκαν με αίμα και αγώνες δεκαετιών, επιχειρείται να σβηστούν από το χάρτη. Στα πλαίσια αυτής της επίθεσης, δεν υπάρχει «καλή» Ε.Ε και κυβέρνηση και «κακό» ΔΝΤ. Μαζί οι μηχανισμοί των οικονομικών καπιταλιστικών ολοκληρώσεων στο βωμό του ξεπεράσματος της κρίσης θυσιάζουν τα εργατικά δικαιώματα σε μια αγωνιώδη προσπάθεια για αύξηση της κερδοφορίας.
Στη χώρα μας δεν είδαμε ακόμα όσα είναι ή ήταν πραγματικότητα σε άλλες περισσότερο ή λιγότερο αναπτυγμένες καπιταλιστικά χώρες. Από την λιμοκτονία των Αργεντινών που οδήγησε στη μαζικότερη λαϊκή εξέγερση της τελευταίας δεκαετίας έως την καταδίκη σε θάνατο χιλιάδων Λετονών ασθενών αφού το ΔΝΤ έκλεισε 100 από τα 124 νοσοκομεία της χώρας ή την καταδίκη στη φτώχεια εκατοντάδων χιλιάδων απολυμένων σε Ουγγαρία και Ρουμανία μεσολαβούν ελάχιστα χρόνια. Τα «εργαλεία» και η «τεχνογνωσία» του ΔΝΤ αποδεικνύονται παντού τα ίδια σε διαφορετικές δόσεις παρά τις κυβερνητικές υποχέσεις του ΠΑΣΟΚ και τις προτροπές μη δαιμονοποίησης του από τη ΝΔ: απολύσεις, ανεργία, φτώχεια, περικοπή κοινωνικών δαπανών, χρόνια οικονομική ύφεση ακόμα και με καπιταλιστικά δεδομένα. Αυτά θα είναι και στην Ελλάδα σαν μια πρόβα τζενεράλε για τη γενίκευση τους σε όλη την ευρωζώνη, για τη μετατροπή των εργαζόμενων του 1ου κόσμου στους άθλιους του 21ου αιώνα που με σκυφτό το κεφάλι θα έχουν στο νου τους μόνο την επιβίωση.

Η οργή να γίνει δύναμη!

Στις αγορές, «ανθίζουν» οι τιμές σ’ όλα τα είδη και οι φόροι «κελαηδάνε». Τα «βαριά» δικαιώματα μπαίνουν στο πατάρι και βγαίνουν οι «ελαφριές» εργασιακές σχέσεις. Η φτώχεια και η απόγνωση πληθαίνει και η απουσία ελπίδας και συλλογικού οράματος, η έλλειψη μιας κοινωνικά ορατής ριζοσπαστικής πολιτικής διεξόδου, λιπαίνει το έδαφος της ακροδεξιάς. Μια βαριά οσμή, σα ναφθαλίνη πλανιέται στον αέρα: μυρίζει μεσοπόλεμο. Στα δελτία ειδήσεων και στις τηλεοπτικές πασαρέλες, παρελαύνουν οι μεραρχίες της ιερής συμμαχίας ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ, μαζί με διάφορους αστέρες του επιχειρηματικού κόσμου. Ένας ολόκληρος στρατός από χρυσοπληρωμένους δημοσιογράφους διαμορφώνει τους όρους για τη διαμόρφωση της επόμενης πολιτικής ηγεσίας με ισχυρές δόσεις ακροδεξιάς, λαμπερές προσωπικότητες από τον επιχειρηματικό κόσμο και οικουμενικό «εθνικό» μανδύα.
Μιας πολιτικής ηγεσίας που δεν θα διστάζει να βγάζει παράνομες τις απεργίες, να χτυπά κάθε εστία αντίστασης, να σπέρνει τη φτώχεια και να συσσωρεύει τον πλούτο. Ήδη με το μνημόνιο κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, ο υπουργός οικονομικών αποκτά υπερεξουσίες, μπορεί να υπογράφει συμφωνίες με την ΕΕ ενώ προβλέπεται ότι το κοινοβούλιο δεν θα έχει το δικαίωμα να τροποποιεί τον προϋπολογισμό – απλώς θα τον ψηφίζει!
Μόνο η ορμητική εισβολή του Λαϊκού Παράγοντα στο προσκήνιο μπορεί να αλλάξει τη ροή αυτής της εξέλιξης. Οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν αυτή την υπόθεση στα χέρια τους. Είναι το μόνο που τρέμει, φοβάται και πολεμάει το πολιτικό μέτωπο ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ, είναι το μόνο που προκαλεί – όπως αποδείχτηκε – ανησυχία και πανικό στους ισχυρούς του κόσμου. Ο τραγικός θάνατος των τριών υπαλλήλων της Marfin από πρακτικές απόλυτα καταδικαστέες, ξένες κι εχθρικές με το κίνημα, μας γεμίζει με θλίψη και ταυτόχρονα, οργή για τις εγκληματικές ευθύνες της εργοδοσίας. Όμως δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να επιτρέψουμε ούτε στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία ούτε στο πολιτικό σύστημα να τοποθετήσουν την 5η Μάη στο «αρχείο των χαμένων ευκαιριών».
Ο κυβερνητικός κρατικός συνδικαλισμός προωθεί το κυβερνητικό σχέδιο με στόχο την αποκλιμάκωση των αγώνων, ελπίζοντας ότι έτσι θα ξεφουσκώσει το οργισμένο ποτάμι και θα επιστρέψουμε στα ήρεμα γαλήνια νερά του παρελθόντος
Η κυβέρνηση, φοβούμενη τη διογκούμενη λαϊκή οργή κι αποφασιστικότητα επέλεξε γραμμή καθυστέρησης στην κατάθεση του ασφαλιστικού. Επιχείρησε να δώσει «πάσα» στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ να πάει τις απεργιακές κινητοποιήσεις πολύ αργότερα, ελπίζοντας ότι θα καταλαγιάσει η μαχητικότητα των εργαζομένων. Στις ομοσπονδίες, και στη ΔΟΕ, η ΠΑΣΚ και η ΔΑΚΕ εξακολουθούν να αρνούνται να προωθήσουν διακλαδική συντονισμένη κλιμάκωση. Η Αυτόνομη Παρέμβαση εξακολουθεί να επιμένει στην προώθηση άλλων μορφών αγώνα και εκφράζεται ακόμα με σκεπτικισμό για τη 48ωρη που πραγματοποίησε η ΑΔΕΔΥ μην έχοντας κατανοήσει τίποτα από τις 5 Μάη. Το ΠΑΜΕ που ενώ υποτίθεται ότι έχει γραμμή ανατροπής της επίθεσης, κήρυξε κινηματικό σιωπητήριο για το επόμενο διάστημα, προωθώντας τη συγκέντρωση του ΚΚΕ(!!!), χωρίς καμία απολύτως γραμμή αποφασιστικού αγώνα, παρά μόνο περιχαράκωσης και προστασίας από τις «επικίνδυνες» δυνάμεις του κινήματος που δεν ελέγχει. Τελικά, όλοι φοβούνται την 5η Μάη και κάνουν ότι μπορούν για να την κλείσουν στα συρτάρια της ιστορίας, να την κάνουν ανάμνηση κι όχι μάχιμη δύναμη στα χέρια των εργαζομένων, ικανή να συμβάλλει αποφασιστικά σ’ έναν πραγματικά εργατικό «Δεκέμβρη».
Και όμως, η 5 Μάη είναι εδώ. Η Γενική Απεργία στις 20 και η προοπτική πανελλαδικού συλλαλητηρίου στην Αθήνα στις 29 Μάη, πριν την κατάθεση του ασφαλιστικού, είναι ένδειξη ότι το ζωντανό κίνημα έχει εισβάλει στο προσκήνιο και δεν αφήνει την κυβέρνηση και τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία σε ησυχία.
Στις 20 του Μάη, χρειάζεται να ξαναβγεί στο δρόμο το μεγάλο φουσκωμένο ποτάμι της οργής του λαού. Θα φροντίσουμε κι εμείς για αυτό.
Σήμερα, χρειάζεται να βαθύνουμε το ρήγμα που άνοιξε, χρειαζόμαστε να μετατρέψουμε το ορμητικό ποτάμι της 5ης Μάη, σε μόνιμη, διαρκή απειλή για την κυβέρνηση κι όλο το μπλοκ εξουσίας!

Να απαιτήσουμε την ανατροπή της επίθεσης, κατάργηση του συμφώνου σταθερότητας που μειώνει τους μισθούς, τις συντάξεις και τις κοινωνικές δαπάνες. Έξω το ΔΝΤ από την Ελλάδα

Να διεκδικήσουμε αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, μείωση των ωρών εργασίας, παιδεία υγεία, ασφάλιση καθολική και δημόσια για όλους

Παύση πληρωμών του χρέους – μη αναγνώριση του χρέους, να εθνικοποιηθούν οι τράπεζες, να φορολογηθεί το κεφάλαιο, η εκκλησία, «άμεσος δραστικός περιορισμός των εξοπλιστικών δαπανών», έξοδο από το ευρώ και την ΟΝΕ, έξοδο από την Ε.Ε.

Να συμμετέχουμε μαζικά στα συλλαλητήρια, τις συνελεύσεις και τις απεργίες, να απαιτήσουμε και να επιβάλλουμε, τη συνέχεια του αγώνα με την οργάνωση Γενικών Απεργιών έως την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής και όλων των νόμων ή ν/σχεδίων .

Οι Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις επιδιώκουν διακλαδικό μέτωπο που στόχο θα έχει πανεργατικό αγώνα με απεργιακές μορφές διάρκειας-συλλαλητήρια-μπλοκάρισμα σοβαρών υπηρεσιών της κρατικής λειτουργίας με αποφασιστικού χαρακτήρα καταλήψεις. Προωθούμε πρόταση για γενικό διακλαδικό συντονισμό και απογευματινά συλλαλητήρια που απευθύνεται σε όλο το εργατικό κίνημα και σε κάθε περίπτωση υλοποιείται από τους βασικούς κλάδους του δημοσίου.
Η ελπίδα κυοφορείται, μέσα στη φωτιά του αγώνα, στις γενικές συνελεύσεις, στις συζητήσεις στους τόπους δουλειάς, στις εκατοντάδες εκδηλώσεις που οργανώνονται σε όλη τη χώρα. Σήμερα, χρειάζεται να βγούμε ξανά στους δρόμους, όχι μόνο για να πάρουν πίσω τα μέτρα, αλλά για να ορίσουμε ξανά την ίδια μας τη ζωή, στους χώρους δουλειάς, στην παιδεία, την υγεία, το περιβάλλον, τις γειτονιές μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: