Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2010

Με οργή ξανά στους δρόμους Πηγή: ΑΥΓΗ

Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2010

Με οργή ξανά στους δρόμουςΠηγή: ΑΥΓΗ
Ημερομηνία δημοσίευσης: 12/12/2010

Το πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται την Τρίτη στη Βουλή σηματοδοτεί την έναρξη μιας άγριας επίθεσης κατά των εργαζομένων. Με την κατάρρευση των συμβάσεων και των μισθών στον ιδιωτικό τομέα αποκαλύπτεται η κυβερνητική ψευδολογία ότι το Μνημόνιο αφορούσε μόνο τον δημόσιο τομέα και δήθεν αποσκοπούσε στην αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους.
Στο στόχαστρο είναι όλοι οι εργαζόμενοι, όλα τα κοινωνικά δικαιώματα που είχαν κατακτηθεί μεταπολεμικά, το επίπεδο ζωής όλων των πολιτών.Μετά τη γενική απεργία της 5ης Μαΐου, η κυβέρνηση μίλησε για κόπωση της κοινωνίας, την οποία μάλιστα παρουσίασε ως συναίνεση στην πολιτική της. Το ίδιο υποστήριξε με αφορμή τις εντυπώσεις από τον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών. Τα ίδια είπαν Στρος Καν και Όλι Ρεν. Επρόκειτο για προπαγανδιστική επιχείρηση, ώστε να περάσουν με λιγότερες αντιδράσεις τα χειρότερα που ψηφίζονται μεθαύριο.
Από αύριο εκδηλώνεται νέο κύμα απεργιακών κινητοποιήσεων, με αιχμή τις συγκοινωνίες, με πρώτο σταθμό τη γενική απεργία της Τετάρτης. Η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ, με τα παζάρια παρασκηνίου και την κυβερνητική εξάρτησή της, είναι εκτεθειμένη.
Την Τρίτη στη Βουλή οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τίθενται μπροστά στις ευθύνες τους. Θα υπερψηφίσουν το έκτρωμα; Θα συμπράξουν στον ακρωτηριασμό των κοινωνικών δικαιωμάτων; Θα επισπεύσουν με τη στάση τους την πολιτική κρίση;
Με αντιμέτωπη την κοινωνία, ο πρωθυπουργός επιχειρεί την Τρίτη αντιπερισπασμό συναίνεσης. Καλεί τους πολιτικούς αρχηγούς στο Μαξίμου. Την ίδια μέρα στη Βουλή θα ψηφίζεται το επαίσχυντο νομοσχέδιο για τα εργασιακά και τις ΔΕΚΟ. Είναι προφανές ότι ο κ. Παπανδρέου μιλάει για συναίνεση, αλλά επιδιώκει συνενοχή. Σε μια περίοδο που η κοινωνία αφυπνίζεται, επιδιώκει να δημιουργήσει εικονική πολιτική συναίνεση.
Η μεγαλύτερη προσφορά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού είναι να φύγουν μιαν ώρα αρχύτερα. Αν παραμείνουν, θα οδηγήσουν τη χώρα σε συνθήκες λατινοαμερικανοποίησης. Είναι επικίνδυνοι και για τη χώρα και για την Ευρώπη. Κατεδαφίζουν την κοινωνική Ευρώπη μεταβάλλοντας την Ελλάδα σε πειραματόζωο.
Από αύριο οι πολίτες ξαναβγαίνουν στους δρόμους με οργή και χωρίς ψευδαισθήσεις. Με συνείδηση πόσο δύσκολος είναι ο αγώνας, αλλά και πόσο επιβεβλημένος για να αποτραπεί ο εξανδραποδισμός τους. Είναι αγώνας για τη δημοκρατία, για την επιβίωση των πολιτών, για την αξιοπρέπεια της χώρας.
Αναρτήθηκε από You Pay Your Crisis στις 2:01 μ.μ.

Ετικέτες ΑΠΕΡΓΙΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: