Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Πέμπτη, 24 Μαΐου 2012


Το "μαύρο μέτωπο" Ακροδεξιάς και νεοφιλελευθερισμού

Ελάχιστες φορές στην ιστορία ενός λαού μια απόφαση του δεν καταγράφεται απλώς στην ιστορική του πορεία, αλλά αυτή η ίδια η απόφασή του ΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ. Αυτό τον καθοριστικό ρόλο για την πορεία της χώρας και της ελληνικής κοινωνίας θα διαδραματίσει η ψήφος της 17ης Ιουνίου. Στις 6 Μαΐου ο λαός ξεπέρασε το φόβο και την τρομοκρατία, καταδίκασε το δικομματισμό, διαμόρφωσε τις προϋποθέσεις για μια νέα ελπιδοφόρα πορεία.

Η ψήφος της 17ης Ιουνίου θα κρίνει εάν αυτό το «πρώτο βήμα» θα ολοκληρωθεί ή θα οδηγηθούμε στην πλήρη καταστροφή, αφού οι «εντολοδόχοι» -οι πολιτικοί και κομματικοί υπηρέτες του Μνημονίου- είναι βέβαιο ότι θα εφαρμόσουν πιστά το σχέδιο εξόντωσης του ελληνικού λαού, επικαλούμενοι τώρα την κοινωνική και πολιτική τους «νομιμοποίηση».
Στην περίπτωση αυτή, το δημοψήφισμα που ζήτησε η κυρία Μέρκελ θα έχει γίνει πράξη: Η χώρα θα έχει αναγνωριστεί και επισήμως -μέσω του εκλογικού αποτελέσματος- ως προτεκτοράτο, ως χώρα στερούμενη της εθνικής της αυτονομίας και κυριαρχίας. Τότε το κοινωνικό - οικονομικό «πειραματόζωο» θα έχει αφεθεί χωρίς πλέον αντίσταση στις διαθέσεις των αφεντικών του...

Στρατηγικός ο χαρακτήρας της σύγκρουσης... Δεν αφορά απλώς στη συγκρότηση μιας κυβέρνησης, στην επικράτηση ενός πολιτικού - κομματικού συσχετισμού, αλλά συνδέεται ευθέως με την εθνική προοπτική, με τις τύχες ενός ολόκληρου λαού.

Ο Αντώνης Σαμαράς υπέστη βαριά κομματική και προσωπική ήττα. Εάν δεν μεσολαβούσαν οι εκλογές της 17ης Ιουνίου, θα οδηγείτο «σιδηροδέσμιος» σε έκτακτο Συνέδριο για την αποκαθήλωσή του.
Βρίσκεται σήμερα χωρίς στηρίγματα, έχει αναγορευθεί σε επίσημο «αχθοφόρο» του Μνημονίου, δεν μπορεί καν να διατυπώσει κυβερνητικό πρόγραμμα...

 Ο Αντώνης Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία δεν έχουν ούτε πολιτική πρόταση ούτε ιδεολογικές αρχές. Η ΝΔ μετατράπηκε σε κομματικό μηχανισμό του Μνημονίου. Γι' αυτό και επιχειρεί να επιβιώσει μέσω της συγκρότησης ενός «ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ». Σε κομματικό - πολιτικό επίπεδο το «μέτωπο» αυτό επιδιώκεται να διαμορφωθεί από τα νεοφιλελεύθερα «υπολείμματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και τα «προϊόντα» μιας μοντέρνας επιχείρησης νεο-αποστασίας που επιχειρείται εις βάρος του Γιώργου Καρατζαφέρη, μέχρι να προσέλθει κι εκείνος εις το νεοδημοκρατικό θυσιαστήριο ως «πολιτικός έπηλυς»...

Πρόκειται τελικώς για τη συγκρότηση ενός ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ, το οποίο στηρίζουν ολόπλευρα το συστημικά - μνημονιακά συμφέροντα, οι φορείς της εγχώριας διαπλοκής και τα ΜΜΕ και κατεξοχήν, το Δ Ράιχ και οι δανειστές μας...

Οι εκβιασμοί, οι συναλλαγές, οι απειλές ποι εκτοξεύονται για τη συγκρότηση αυτού του «μετώπου» παραπέμπουν στις μεθοδεύσεις μιας «πολιτικής μαφίας».

Στο ιδεολογικό επίπεδο το νεοφιλελεύθερο - ακροδεξιό μέτωπο, πέρα από την τρομοκρατία τους εκβιασμούς και τα διλήμματα, επικαλείτα την «εθνική σωτηρία», διανθίζοντας τα «επιχειρήματά» του με αντικομουνιστικές κραυγές, που παραπέμπουν ευθέως στη μετεμφυλιακή περίοδο... Αυτό είναι σήμερα το επίπεδο μιας παράταξης την οποία ο Κώστας Καραμανλής επεδίωξε να απαλλάξει από τα ακροδεξιά στοιχεία και το χουντικά κατάλοιπα, ερχόμενος, μάλιστα, σε ρήξη με αυτά, γεγονός που οδήγησε σε διάσπαση και στη δημιουργία του κόμματος του Γιώργου Καρατζαφέρη... Σήμερα η ιδεολογική, πολιτική κα οικονομική Ακροδεξιά «επανέρχεται» με τυμπανοκρουσίες από την «κεντρική είσοδο» της ΝΔ...

Η αναξιοπιστία τους, όμως, και η αναξιοπρέπειά τους είναι κατάδηλες. Οι ψήφοι δεν αθροίζονται, αλλά, αντίθετα, οι μεθοδεύσεις αυτές μπορεί να δράσουν αποσυσπειρωτικά. Πολιτικοί που μέχρι χθες κατηγορούσε και απαξίωνε ο ένας τον άλλο προκαλούν την αποστροφή των πολιτών όταν εμφανίζονται να τα ξεχνούν όλα χάριν του «κοινού αγώνα».

Ένα κόμμα μπορεί να ηττηθεί σε μια εκλογική αναμέτρηση, αλλά όχι υποχρεωτικά και να ευτελιστεί. Ο Γιώργος Παπανδρέου με τη συνευθύνη και ομού μετά του Ευάγγελου Βενιζέλου μέσα σε δύο χρόνια διέλυσαν και διέσυραν το ΠΑΣΟΚ.
Ο Αντώνης Σαμαράς κατάφερε να απαξιώσει και να διαλύσει τη ΝΔ μέσα σε λίγους μήνες... από τη συγκρότηση της κυβέρνησης Παπαδήμου. Κα τώρα επιχειρεί να «χτίσει» το «αστικό ανάχωμα» με πρόσωπα και κόμματα που αποδοκίμασε πριν από λίγες ημέρες ο ελληνικός λαός... Όμως το άθροισμα των επιμέρους αθλιοτήτων δεν αποτελεί παρά μια μεγάλη αθλιότητα... Όπως αυτή που επιχειρεί τώρα ο εν απογνώσει τελών Αντώνης Σαμαράς.
 
Πηγή: Μανέλαος Γκίβαλος - "Επίκαιρα"

Απ' το ίδιο περιοδικό διαβάστε επίσης το άρθρο του Γ. Δελαστίκ "Το φάντασμα του ΣΥΡΙΖΑ πλανιέται στην Ευρώπη"

Δεν υπάρχουν σχόλια: