Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ΝΗΜΕΡΩΣΗΣ 12 Ιουνίου 2013 Κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης εν μια νυχτί με στρατιωτικού τύπου διάταγμα

Ε12 Ιουνίου 2013


Live streaming  ΕΡΤ - ΝΕΤ, ΕΡΤ3 και ΕΡΑ ΠΑΤΡΑΣ
Ενημερώσεις Αθήνα [ video | φωτο ] | Θεσσαλονίκη [ 2 ] | Πάτρα | Βόλος |
24ωρη απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, Πέμπτη 13/6
Η ιδέα δεν είναι καινούρια, είναι γνωστή εδώ και καιρό η πολιτική απόφαση λεηλασίας αυτού του τόπου. Είναι ήδη γνωστές οι προθέσεις και οι προσπάθειες κυβέρνησης και αφεντικών, να ξεριζωθεί οποιαδήποτε έννοια δημόσιου αγαθού. Όπως το ρεύμα και το νερό, των οποίων η ιδιωτικοποίηση σχεδιάζεται άμεσα, έτσι και οτιδήποτε θεωρείται κοινωνικό αγαθό θα κλείσει για να ξαναλειτουργήσει με νέους όρους, εμπορικούς, καπιταλιστικούς. Το βλέπουμε να συμβαίνει ήδη στην Υγεία, με τα νοσοκομεία να κλείνουν, με τραγικές ελλείψεις σε υποδομές, υλικά και σε ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό σε όσα προσπαθούν να λειτουργήσουν. Το βλέπουμε ήδη στην Εκπαίδευση, με τις συγχωνεύσεις σχολείων, με τους μέχρι και σήμερα επικηρυγμένους εκπαιδευτικούς, με τις χιλιάδες καταργημένες θέσεις εκπαιδευτικών, με την εμπορευματοποίηση των Ανώτατων Ιδρυμάτων.

Χθες, ήρθε η σειρά της δημόσιας τηλεόρασης και ραδιοφώνου. Με συνοπτικές διαδικασίες, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου υπογεγραμμένη από υπουργούς -ψυχροί εκτελεστές των επιταγών της ολοκληρωτικής κυβέρνησης και του ΔΝΤ- έκλεισαν την ΕΡΤ και τα δημόσια ραδιόφωνα σε όλη τη χώρα, πετώντας στο δρόμο  2.600 εργαζόμενους.
Μέσα σε μία μέρα με διαταγή του στρατάρχη Σαμαρά και το σιγοντάρισμα των άλλων 2 στρατηγών του, έκλεισε η δημόσια τηλεόραση και ραδιόφωνο. Στις 23.11 της Τρίτης 11 Ιούνη, ο στρατάρχης έριξε το σήμα και πλέον η εκπομπή γίνεται μέσω ιντερνετ αποκλειστικά, προσπαθώντας ταυτόχρονα να κλείσει κι αυτό το σήμα, είτε ρίχνοντας το site της www.ert.gr, είτε κόβοντας το σήμα στον 902 μέσω της Digea, επειδή "έβγαζε" το απεργιακό δελτίο της ΕΡΤ.
Στις 15:00 το μεσημέρι της Τετάρτης υπάρχουν πληροφορίες ότι θα πάει εισαγγελέας στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ για εκκένωση.
Στις 12 έχει καλεστεί από τους εργαζόμενους συγκέντρωση
Μοιάζει αντιφατικό, όμως πώς θα μπορούσαμε να μείνουμε απαθείς μπροστά στη λεηλασία της ζωής και της αξιοπρέπειας χιλιάδων εργαζομένων σε έναν δημόσιο οργανισμό, ακόμα κι όταν πρόκειται για την ΕΡΤ; Δεν είναι οι μεγαλοδημοσιογράφοι -φορείς της κρατικής προπαγάνδας και σκοταδισμού, μπουκωμένοι από τους παχυλούς μισθούς τους- που αξίζουν την αλληλεγγύη μας. Είναι οι υπόλοιποι, χιλιάδες εργαζόμενοι τεχνικοί, διοικητικοί που ναι, πολλοί από αυτούς βρέθηκαν στους δρόμους σε κοινούς αγώνες με την υπόλοιπη κοινωνία, είναι η αντίσταση στον ολοκληρωτισμό που αξίζει να μας θέσει αλληλέγγυους και αλληλέγγυες σε οποιοδήποτε αγώνα ενάντια στην εμπορευματοποίηση και την διαγραφή της ζωής μας. Είναι τελικά η υπεράσπιση της έννοιας της δημόσιας χρήσης αγαθών και υπηρεσιών όταν βλέπουμε να γίνονται βορρά στα συμφέροντα του κεφαλαίου και των αφεντικών, νομιμοποιώντας έτσι τον κυβερνητικό ολοκληρωτισμό και τον εκφασισμό της κοινωνίας.

Δεν είναι αντιφατικό στις συνειδήσεις των αγωνιζόμενων ανθρώπων, να αρνηθούμε την ενσωμάτωση και την οικειοποίηση του κοινωνικού κανιβαλισμού τον οποίο εδώ και χρόνια εκφράζει η λεηλατημένη κοινωνία μας. Σήμερα είναι οι πάνω από 2.000 εργαζόμενοι της ΕΡΤ, αύριο θα είναι οι 3.000 στα ΕΛΤΑ, το Σεπτέμβρη θα είναι οι πάνω από 6.000 εκπαιδευτικοί που θεωρούνται "άχρηστοι" στα σχολεία μας ενώ στην πραγματικότητα αυτά θα λειτουργήσουν χωρίς δασκάλους και καθηγητές! Στην τελική είμαστε όλοι μας όσοι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα χαρακτηριστούμε ως "άχρηστοι-ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ", στην παραγωγική διαδικασία, και οι πιο "τυχεροί" από μας, θα πεταχτούμε στα σκουπίδια των επιδοτούμενων 5μηνων προγραμμάτων, χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα, αλλά και χωρίς μισθό και ασφάλιση! Οι υπόλοιποι, θα αρκεστούμε στα 360 ευρώ του επιδόματος ανεργίας -για όσο υπάρχει ακόμα- και μόνο για 450 μέρες!

Είναι πράξη αντίστασης να πούμε ΦΤΑΝΕΙ στην επίθεση εξουσίας και κεφάλαιου και στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει, με κάθε μέσο, σε κάθε αφορμή

Δεν υπάρχουν σχόλια: