Σάββατο 5 Απριλίου 2014

flag1
ανεξάρτητες  αυτόνομες  αγωνιστικές  ριζοσπαστικές
Π ΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

www.paremvasis.gr                                                                                                                                Σάββατο, 5 του Απρίλη 2014
Ο ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!!!

Σκηνές απίστευτης γελοιότητας, εξευτελισμού και καταστολής στο υπουργείο Παιδείας, την Παρασκευή και το Σάββατο, όπου για μια ακόμα φορά η συγκυβέρνηση των απολύσεων, της βίας και του αυταρχισμού έδειξε το πρόσωπό της.
Το Υπουργείο Παιδείας ή καλύτερα των «επιστρατευμένων» ηρωικών εκπαιδευτικών και των  υποταγμένων-δουλικών νεοεπιθεωρητών, επιχείρησε με τη βία και την καταστολή να συνεχίσει κι αυτό το Σαββατοκύριακο τα χρυσοπληρωμένα σεμινάρια της ντροπής, «επιμορφώνοντας» τους προσκυνημένους και υπάκουους σχολικούς συμβούλους.
Οι εκπαιδευτικοί έδειξαν των απόφασή τους να αγωνιστούν, γι’ αυτό με υψηλά ποσοστά έκλεισαν τα σχολεία τους συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργία της Παρασκευής και κατέβηκαν μαζικά στους δρόμους, στην Αθήνα, στο υπουργείο παιδείας, και σε άλλες μεγάλες πόλεις.
Φαινόταν από τα σχολεία όλες τις προηγούμενες μέρες πως χιλιάδες εκπαιδευτικοί θα πολιορκούσαν το καλά φρουρούμενο «κάστρο» του υπουργείου  κι έτσι έγινε.
Με  μια μαζική και μαχητική διαδήλωση από νωρίς, το περικύκλωσαν ασφυκτικά, απέκλεισαν έξω τους επίδοξους αξιολογητές και έδωσαν με αυταπάρνηση και επιτυχία τη μάχη έξι ολόκληρες ώρες σε όλες τις εισόδους του υπουργείου.
Το Υπουργείο Παιδείας κι όλα αυτά τα στελέχη που το στηρίζουν ( άλλωστε τρώνε καλά, γεμίζουν τις τσέπες τους), ξέρουν πόσο οργισμένος και αποφασισμένος είναι σήμερα ο εκπαιδευτικός, γι’ αυτό  επιστράτευσαν το μόνο όπλο που τους έχει απομείνει για να επιβάλουν την πολιτική τους, τη βία και τον ατέλειωτο αυταρχισμό.
Συγκεκριμένα τα γεγονότα:
Μαχητικά, μαζικά και ανυποχώρητα, εκατοντάδες εκπαιδευτικοί κατέφθαναν διαρκώς με το τρένο και με κάθε μέσο και έπαιρναν τη θέση τους στα προκαθορισμένα μπλόκα των συλλόγων γύρω από το υπουργείο παιδείας. Πριν ακόμα ξεκινήσει η συγκέντρωση, τα ΜΑΤ χτύπησαν και απώθησαν τους διοργανωτές για να μην στήσουν τη μικροφωνική μπροστά στην είσοδο.
Στη συνέχεια δεκάδες διμοιρίες με χακί ΜΑΤ, με μπλε ΜΑΤ κατέλαβαν σπρώχνοντας και χτυπώντας κάθε σημείο που οδηγούσε στο υπουργείο και τοποθέτησαν κλούβες κάθετα στο δρόμο.
Μάχες στην περιοχή γύρω από τα στενά και τη γέφυρα που οδηγούν στο υπουργείο παιδείας,
αψιμαχίες και διαπληκτισμοί στην κεντρική είσοδο, κλεφτοπόλεμος στα γύρω στενά.
Η μάχη φαινόταν από την αρχή πως θα δοθεί στο δεύτερο κεντρικό μπλόκο από την πίσω πλευρά της γέφυρας, αφού από εκεί μόνο μπορούσαν με μεγαλύτερη ασφάλεια να φέρουν τα λεωφορεία. Από νωρίς σ’ όλα τα γύρω σημεία γινόταν μικρές μάχες που οι εκπαιδευτικοί με την ευρηματικότητά τους πάντα βρίσκονταν μπροστά από τις οργανωμένες και καλά εξοπλισμένες δυνάμεις καταστολής. Και πραγματικά έτσι έγινε.
Το αποκορύφωμα της βίας ήταν η στιγμή που πλησίαζαν τα λεωφορεία με τους προσκυνημένους επιθεωρητές-αξιολογητές. Για να τους προστατέψουν από την χλεύη των εκπαιδευτικών τους συνόδευαν κυριολεκτικά δεκάδες μηχανές ΖΗΤΑ, ΔΙΑΣ, ΔΕΛΤΑ και παράλληλα έτρεχαν δίπλα στο πούλμαν εκατοντάδες Ματατζήδες κι όλοι αυτοί μαζί χτυπούσαν τους εκπαιδευτικούς διαδηλωτές, έριχναν χημικά, δακρυγόνα και οδήγησαν ντροπιασμένους, κρυμμένους τους αξιολογητές σ’ αυτές τις συνθήκες πολέμου στο υπουργείο ! 
Ταυτόχρονα, όσοι σύμβουλοι επέλεξαν να εισέλθουν από την κύρια οδό, προφασιζόμενοι ότι είναι κάτοικοι ή …περαστικοί που έχουν μια «δουλειά» στο υπουργείο (!!) αποτράπηκαν από τους συγκεντρωμένους και υποχρεώθηκαν να γυρίσουν πίσω και να αναζητήσουν αλλού την τύχη τους ή κάποιο μεταφορικό μέσο. Μερικοί/ες είχαν τόσο άγχος για να μπουν, μην τους τιμωρήσει ο καλός «πατερούλης» υπουργός που δεν τα κατάφεραν και κρίνει έτσι την αξιοσύνη τους και την αποφασιστικότητά τους, που είναι σίγουρο πως ακόμα και με τις κλούβες της αστυνομίας θα έμπαιναν μέσα!!!
Από νωρίς το πρωί βέβαια κάποιες δεκάδες πρόθυμων και προνοητικών συμβούλων είχαν φροντίσει να εισέλθουν στο υπουργείο ακόμα και επτά (7) ώρες πριν το σεμινάριο !! (Αυτοί είχαν πάρει και το κρεβάτι μαζί τους. Κόντεψαν να κλείσουν 24ωρο μέσα στο υπουργείο).
Κάποιο/ες άλλοι/ες, κυρίως της Αθήνας, που πίστευαν πως είναι πιο έξυπνοι/ες κρύφτηκαν μέσα στο MALL, πίνοντας και τρώγοντας και περίμεναν τη στιγμή που θα αποχωρούσαν οι διαδηλωτές για να χωθούν σα τα «ποντίκια». Όμως όταν «εισέβαλαν» δεκάδες εκπαιδευτικοί και τους εντόπισαν δεν ήξεραν που να κρυφτούν και κατάλαβαν πολύ καλά πως θα είμαστε παντού και δεν πρόκειται να τους αφήσουμε ήσυχους να κάνουν την «βρώμικη» δουλειά.  
Είναι τουλάχιστον εξευτελιστικό αλλά και ενδεικτικό του ήθους και των προθέσεων των αυριανών επίδοξων αξιολογητών, να δέχονται να τους μεταφέρουν με πούλμαν, συνοδεία πανίσχυρων αστυνομικών δυνάμεων που τους ανοίγουν το δρόμο χτυπώντας ανηλεώς και ψεκάζοντας τους διαδηλωτές εκπαιδευτικούς, να κρύβονται, να πηδούν σαν αθλητές άλματος ύψους τα κάγκελα …...
Η αξιολόγηση και το σχολείο της αγοράς προωθείται με το σιδερένιο χέρι του κράτους, με ΜΑΤ, βία, χημικά με επιστρατεύσεις εκπαιδευτικών, εντολόχαρτα και με τη δουλικότητα-υποταγή των στελεχών εκπαίδευσης.
Όρθιοι αδέρφια !
Ούτε η κρατική καταστολή ούτε τα δακρυγόνα ούτε τα εντολόχαρτα και οι επιστρατεύσεις μπορούν να κάμψουν το αδούλωτο αγωνιστικό φρόνημα των εκπαιδευτικών.
Το Υπουργείο και τα  στελέχη του χρηματοδοτούμενα αδρά από την ΕΕ και την Τρόικα φτιάχνουν το μηχανισμό για τη «διάλυση» της δημόσιας δωρεάν παιδείας και την επανίδρυση της σε νέες αγοραίες βάσεις. Το σχολείο της αγοράς χωρά και επιτρέπει την είσοδο των εταιριών, των αξιολογητών, των ΜΚΟ, του ΟΟΣΑ, και βάζει φραγμό στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.
 Οι αξιολογητές τους είναι ίδιοι μ αυτούς που τους φυλάνε και τους μεταφέρουν. Κομίζουν την κουλτούρα της υποταγής, της αγοράς, του οσφυοκάμπτη. Δε θα επιτρέψουμε να μας κάνουν ίδιους. Με την προώθηση της αξιολόγησης, ο ρόλος των συμβούλων επιχειρείται να αλλάξει ριζικά. Να μεταβληθούν σε νεο-επιθεωρητές που θα επιβάλλουν τη χειραγώγηση, τον ασφυκτικό έλεγχο, την τρομοκράτηση των εκπαιδευτικών, θα συμμετέχουν ενεργά στην καρατόμηση-απόλυση συναδέλφων και θα προωθούν το σχολείο της αγοράς. Η ώρα για να πουν οι σύμβουλοι το μεγάλο ναι ή το μεγάλο όχι έφτασε. Ιδιαίτερα όμως, οι σύμβουλοι που επέλεξαν να μπουν στο υπουργείο παιδείας συνοδεία ολόκληρου στρατού από ΜΑΤ και ΔΙΑΣ που τους άνοιξαν το δρόμο χτυπώντας και ψεκάζοντας ανηλεώς με δακρυγόνα τους μαχόμενους εκπαιδευτικούς, οι σύμβουλοι που επέλεξαν να μπουν στο υπουργείο σε ημέρα απεργιακής κινητοποίησης, σε ημέρα που χιλιάδες εκπαιδευτικοί έδιναν πραγματική μάχη για το δημόσιο σχολείο και την παιδαγωγική ελευθερία, δεν είναι συνάδελφοί μας και ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ! Το ΔΣ της ΔΟΕ και οι Σύλλογοι ΠΕ πρέπει άμεσα να προχωρήσουν στη διαδικασία διαγραφής τους !


Άξιος ο μισθός τους!! Ο αγώνας συνεχίζεται.
Θα παλέψουμε μέχρι τη νίκη, για να υπερασπίσουμε τη ζωή μας, τη δουλειά μας, τους μαθητές μας και το δημόσιο σχολείο









Δεν υπάρχουν σχόλια: