Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Δεν θα περάσουν! Στο Σύνταγμα μιλάει ο λαός

Σταθμός η 48ωρη γενική απεργία και συνεχίζουμε...






σκίτσο: Σπ. Δερβενιώτης


Καθόλου σίγουροι δεν είναι στην κυβέρνηση και την Ε.Ε. ότι θα περάσει από τη Βουλή το Μεσοπρόθεσμο. Σε μια διήμερη απεργιακή μάχη χωρίς προηγούμενο, Τρίτη και Τετάρτη, όπου οι συνελεύσεις των πλατειών της δημοκρατίας συναντούν αποφασισμένους εργαζόμενους που κατεβαίνουν στο δρόμο, κρίνεται η προοπτική του λαϊκού κινήματος που δεν υπολογίζει τερματικές ημερομηνίες ή τελεσίγραφα σαν κι αυτά του κ. Προβόπουλου ή των τεχνοκρατών των Βρυξελλών. Το οργανωμένο εργατικό κίνημα και οι ώριμες λαϊκές συνελεύσεις δεν ήρθαν για να εκτονωθούν: Αυτός ο αγώνας είναι δίκαιος και θα νικήσει. Είναι δίκαιος και θα φτάσει πολύ μακριά.

Η ανασχηματισμένη κυβέρνηση Παπανδρέου-Βενιζέλου έχει καταδικαστεί με τα μέτρα που προωθεί εκτελώντας τις εντολές της τρόικας και του μεγάλου κεφαλαίου. Ήδη στα μέσα ενημέρωσης οι ρωγμές είναι ορατές. Στο δρόμο μόνο της στήριγμα είναι οι φράκτες και οι κλούβες των ΜΑΤ, το παρακράτος και οι προβοκάτορες της ασφάλειας. Ο λαός της Αθήνας και όλων των μεγάλων πόλεων ετοιμάζεται να δώσει την απάντησή του στην τρομοκρατία των διλημμάτων. Στο Σύνταγμα χτυπά η καρδιά της δημοκρατίας και του μαχόμενου λαού. Αυτό κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει.

Τα πρώτα βήματα μιας λαϊκής συμμαχίας για την ανατροπή αυτής της πολιτικής γίνονται ήδη. Συντονισμός σωματείων, ομοσπονδιών, επιτροπών και πλατείας Συντάγματος, κοινή δράση με το ΠΑΜΕ και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία σε ρήξη με την ηγεσία της ΓΣΕΕ, για συνέχιση των διαδηλώσεων και μετά την Πέμπτη, ενώ αναμένεται μια σειρά πολιτικών πρωτοβουλιών για την ανώτερη συγκρότηση του λαϊκου παράγοντα για τους επόμενους γύρους της αναμέτρησης

Δεν υπάρχουν σχόλια: