Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Οι εκβιαστές πέταξαν το γάντι

Βαθύ Κόκκινο » Πολιτική »

Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2011Οι εκβιαστές πέταξαν το γάντι
Κατάθεσε χτες στη Βουλή η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το «Μεσοπρόθεσμο». Σφαγή, ανεργία, πείνα. Όλα στην κυριολεξία. Στόχος να μαζευτούν, κυρίως από τα λαϊκά αλλά και από τα μεσαία στρώματα, άλλα 28,2 δις ευρώ. Μεροκάματα, μισθοί, επιδόματα ανεργίας, δαπάνες για υγεία παιδεία, όλα στην νέα καρμανιόλα. Νέα φοροεπιδρομή. Μέσω φόρων, μέσω ΟΤΑ, κλπ., κλπ. Η τακτική για να το περάσουν διπλή. Εκβιασμός προς τους πάντες για να αποσπάσουν συναίνεση από την ΝΔ και τον Καρατζαφέρη και ελεγχόμενες αντιδράσεις από τους εργαζόμενους. Τρομοκρατική καταστολή από τα ΜΜΕ – και όχι μόνο, ποιος ξέρει πόσα νέα φιντάνια θα παρουσιαστούν – και σκληρή καταστολή στο δρόμο.

Τρέμουν βέβαια. Τρέμουν την οργή που ξεπετάγεται από παντού. Γι’ αυτό θα πιέσουν σκληρά, θα εκβιάσουν σκληρά, πρώτα και κύρια τα δύο κοινοβουλευτικά κόμματα της αριστεράς, στο να εγγυηθούν ειρηνικές κα ήπιες αντιδράσεις, στο να καταδικάσουν ενέργειες βίας που προσβάλλουν τους αστικούς θεσμούς.
Όπως π.χ. τον αποκλεισμό του κοινοβούλιου από διαδηλωτές, τις καταλήψεις – πραγματικές όχι συμβολικές - δημοσίων κτιρίων, τους αποκλεισμούς καίριων οδικών αρτηριών κ. ά. Για όλους που εναντιώνονται σ’ αυτή τη νέα, τη φοβερή πρόκληση του κεφάλαιου, των ελληνικών και των διεθνών μηχανισμών του, οι επόμενες μέρες, είναι μέρες του πιο σκληρού πολέμου από την μεταπολίτευση και μετά.

Δεν είναι ώρα για μεγάλα λόγια, αλλά πρέπει να πούμε ότι περνάμε ιστορικές στιγμές. Όλοι το καταλαβαίνουμε αυτό. Όπως όλοι καταλαβαίνουμε ότι σ’ αυτή τη μάχη δεν περισσεύει κανείς. Δεν είναι ώρα ούτε για γκρίνιες, ούτε για μικροκομματικές σκοπιμότητες. Η κριτική πρέπει να μένει στο επίπεδο της εξάλειψης αδυναμιών του κινήματος και όχι την υπεράσπιση ντε και καλά των όποιων επιλογών. Πάνω από όλα εκείνο που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε είναι ότι αυτή τη μάχη όλοι μαζί μπορούμε να την κερδίσουμε. Γιατί ο κόσμος αρχίζει να βγαίνει και είναι πολύ θυμωμένος. Μια ήττα μπορεί να μη έχει κάποια ιδιαίτερη στρατηγική σημασία, θα είναι όμως μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία. Μια νίκη απέναντι στο κεφάλαιο και τους μηχανισμούς του μπορεί να δημιουργήσει άλλες συνθήκες για την ταξική πάλη στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες. Ας σηκώσουμε λοιπόν μαχητικά το γάντι που μας πετάνε οι εκβιαστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: