Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Το αστικό σύστημα καταρρέει με αφόρητη δυσοσμία

Βαθύ Κόκκινο » Πολιτική » Το αστικό σύστημα καταρρέει με αφόρητη δυσοσμία

Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2012



Τα όσα παρακολουθούμε τις δυο τελευταίες μέρες σε ένα συμπέρασμα μας οδηγούν. Το πολιτικό σύστημα καταρρέει και τώρα παρακολουθούμε τις τελευταίες σπασμωδικές αντιδράσεις του. Το δράμα για τον ελληνικό εργαζόμενο λαό είναι ότι η διάδοχη κατάσταση –ελλείψει λαϊκών αντιστάσεων και εργατικού κινήματος- μας οδηγεί σε ένα ολοκληρωτικό καθεστώς που θα οδηγήσει το βιοτικό μας επίπεδο δεκαετίες πίσω, για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα μιας δράκας πλουτοκρατών.

Και πριν πάμε στην φαρσοκωμοδία της αντιπαράθεσης ΓΑΠ-ΔΟΛ να παρουσιάσουμε δυο δηλώσεις στελεχών της μνημονιακής κυβέρνησης για να δούμε απ’ την μια μεριά πόσο ασελγούν και εκβιάζουν τον ελληνικό λαό για να περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα –κατάργηση βασικού μισθού, κόψιμο 13 και 14 μισθού στον ιδιωτικό τομέα, παραπέρα μείωση μισθών και συντάξεων κλπ- και απ’ την άλλη πώς οι κυβερνητικοί υπάλληλοι της τρόικας, φτύνουν κατάμουτρα και υποτιμούν βάναυσα την νοημοσύνη του ελληνικού λαού.

Η πρώτη δήλωση είναι από τον διορισμένο από τραπεζίτες και πλουτοκράτες έλληνα πρωθυπουργό.
«Η Ελλάδα αντιμετωπίζει την προοπτική της άτακτης χρεοκοπίας αν δεν ολοκληρωθούν ως τον Μάρτη οι διαπραγματεύσεις για τη νέα δανειακή σύμβαση», μας είπε ο Παπαδήμιος. Ο εκβιασμός στο αποκορύφωμα του. Μας λέει, δηλαδή, δεχτείτε αδιαμαρτύρητα την επιστροφή στον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα γιατί αλλιώς το κράτος θα έχει «άτακτη χρεοκοπία». Ποιον νομίζει ότι μπορεί να εκφοβίζει και να τρομοκρατήσει ο τραπεζίτης; Τα πάνω από 3 εκατ Ελλήνων πολιτών που ζουν κάτω απ’ το όριο φτώχιας; Τις δεκάδες χιλιάδες άστεγους και απολυμένους; Τα εκατομμύρια ελλήνων που φυτοζωούν στερούμε πλέον και τα άκρως απαραίτητα;

Ποιο προκλητικός και με καθαρά φασιστική νοοτροπία ο υφυπουργός Α. Γεωργιάδης (ο επονομαζόμενος και Μπουμπούκος) βγήκε χτες στην τηλεόραση της ΝΕΤ και χαρακτήρισε «σχιζοφρενείς» όσους/ες επικαλούνται ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει καμιά νομιμοποίηση να προχωρήσει στον σφαγιασμό όλης της κοινωνίας για να υλοποιήσει το έργο που της έχει ανατεθεί οδηγώντας στα τάρταρα τα λαϊκά στρώματα υπακούοντας στις εντολές δανειστών-τοκογλύφων του ελληνικού κράτους. Και το «επιχείρημα» που χρησιμοποίησε καθαρής φασιστικής έμπνευσης: «Ο Ιωάννης Μεταξάς δεν είχε νομιμοποίηση το 1940, αλλά είπε το "όχι", σήμερα έχουμε πάλι πόλεμο, αλλά δεν γίνεται με στούκας, γίνεται με αγορές, speads και χρεοκοπία», δήλωσε ο Μπουμπούκος. «Εκλογές σε ένα χρόνο και βλέπουμε» συμπλήρωσε το πρωτοπαλίκαρο του Καρατζαφύρ γιατί σύμφωνα με τον ίδιον αν γίνουν σύντομα οι εκλογές τα κόμματα που στηρίζουν την μνημονιακή πολιτική θα πάθουν εκλογική συντριβή και «ΚΚΕ –Σύριζα θα πάρουν 50%». Μιλάμε ότι τέτοια χλαπάτσα στον «κυρίαρχο λαό» -όπως ονομάζουν οι αστοί το εκλογικό σώμα- μόνο ένας άξιος μαθητής του Γκέμπελς θα μπορούσε να εκστομίσει.

Πάμε τώρα στην αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ Γ. Παπανδρέου-ΔΟΛ. Σχολιάζαμε χτες τις τελευταίες κινήσεις του ΓΑΠ και θα ήταν πλεονασμός να επανέλθουμε. Δεν μπορεί όμως να μην σταθούμε σε κάποια συμπεράσματα που προκύπτουν αβίαστα απ’ όσα είδαν το φως της δημοσιότητα.

Πέρα απ’ το συνηθισμένο τροπάριο που ακούμε από όλους τους πρωθυπουργούς όταν αποπέμπονται από την εξουσία («μας έφαγαν τα μεγάλα συμφέροντα») ο ΓΑΠ προσπαθεί να εμφανίσει το μαύρο άσπρο. Δεν θα αναφερθούμε ότι διαχρονικά οι τράπεζες δίνουν δανεικά κι αγύριστα και πάντα με πολιτική παρέμβαση στους πυλώνες του αστικού πολιτικού συστήματος, μεγαλοεκδότες-εργολάβους που ελέγχουν Μέσα Μαζικής Παραπληροφόρησης για να στηρίζουν τις κυβερνητικές επιλογές. (Τι ακριβώς έχει γίνει με το δάνειο που δεν πήρε ο ΔΟΛ από την Εθνική Τράπεζα και το οποίο ανέφερε ο ΓΑΠ δεν μπορεί να ξέρουμε. Και μόνο το γεγονός όμως ότι οι τράπεζες απευθύνονται στην πολιτική ηγεσία για το αν θα δώσουν ή όχι δάνεια στους μεγαλοεκδότες –αν όντως ισχύουν όσα επικαλέστηκε ο Γ. Παπανδρέου- λέει πολλά. Επίσης πώς θα μπορούν τώρα οι «λειτουργοί της ενημέρωσης» να επικαλούνται ότι κάνουν «αντικειμενική και αμερόληπτη δημοσιογραφία» όταν απ’ τα πιο επίσημα χείλη ακούγεται ότι η παραμονή ή όχι ενός πολιτικού –και μάλιστα πρωθυπουργού- εξαρτάται από την αντιμετώπιση που θα έχει από τους μεγαλοεκδότες, οι οποίοι καθορίζουν την πολιτική γραμμή –και άρα τα λεγόμενα και γραφόμενα των δημοσιογράφων- ;).

Επί της ουσία των λεγομένων του Γ. Παπανδρέου τώρα. Συμφωνούμε απόλυτα με την ουσία -και όχι τα παρελειπόμενα της- όσων γράφει σήμερα στην ηλεκτρονική του ιστοσελίδα το «Βήμα» ότι «ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη, στήριξε, επί ζημία του, την κυβέρνησή του και προσωπικά τον ίδιο, με μόνο γνώμονα τις παραδόσεις και τους ιστορικούς δεσμούς των εφημερίδων του Οργανισμού με την δημοκρατική παράταξη…
Μαρτυρίες δεν χρειάζονται. Τα γραπτά και τα πρωτοσέλιδα μένουν. Όποιoς έχει μάτια μπορεί να ανατρέξει σε αυτά και να βεβαιωθεί για του λόγου το αληθές. Τα υπόλοιπα μόνο σε κακοστημένες θεωρίες συνωμοσίας παραπέμπουν, τις οποίες κανείς πλέον δεν πιστεύει».

Αυτή είναι η αλήθεια και φυσικά το συγκρότημα του Λαμπράκη, αυτό δεν το έκανε με το αζημίωτο. Η κυβέρνηση του ΓΑΠ είχε μπουκώσει με δημόσιο χρήμα τον ΔΟΛ, γι’ αυτό και ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη – νυν Ψυχάρη-, έπαιξε ξεδιάντροπα το ρόλο του Γραφείου τύπου της Τρόικας και του ΓΑΠ. Είναι η «φύση» του συγκροτήματος να είναι πάντα σε κάθε εποχή κολαούζος των ισχυρών. Αλλά και το σύστημα δεν είναι «αγνώμων» απέναντι του. Το είδαμε πρόσφατα με τον πακτωλό χρήματος που του χάρισε (μέσω Εθνικής Τράπεζας) το διαπιστώνουμε διαβάζοντας το άρθρο «Ο Λαμπράκης πέθανε, το Λαμπρακιστάν ζει».

Φυσικά δεν ήταν μόνο ο ΔΟΛ το δεκανίκι που στήριξε και στηρίζει την πολιτική της αστικής δικτατορίας που βιώνουμε. Χτες με την κυβέρνηση του ΓΑΠ και σήμερα με την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου. Και μακάρι η αντιπαράθεση μεταξύ Παπανδρέου-Ψυχάρη να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις για να βγει περισσότερη μπόχα απ’ αυτή που υπάρχει ανάμεσα στους πολιτικούς υπαλλήλους των κεφαλαιοκρατών και αυτών που παρουσιάζονται «διαμορφωτές της κοινής γνώμης». Για θυμηθείτε και το «κάρφωμα» που έκανε ο Θέμος Αναστασιάδης στον Μπόμπολα και τις μυστικές επαφές που είχε με τον ΓΑΠ.
Αναρτήθηκε από giorgis στις 4:16 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: