Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Το ΠΑΣΟΚ θάβει μεταπολίτευση και δικαιώματα

Το ΠΑΣΟΚ θάβει μεταπολίτευση και δικαιώματα

Κυριακή, 5 Σεπτεμβρίου 2010 by giorgis ·

Ετικέτες ΠΑΣΟΚ, Πολιτική

Ξεπέρασε κάθε όριο στο πολιτικό δούλεμα ο πρωθυπουργός κατά την προχθεσινή του ομιλία, επιτιθέμενος με ύφος προέδρου ...Σοσιαλιστικής Διεθνούς στις κατακτήσεις των εργαζομένων.

Χειροκροτούμενος από τους καρεκλοκένταυρους του πλήρως ενσωματωμένου κόμματος του, μετέτρεψε το πανηγύρι για τα 36 χρόνια από τη Διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ σε κηδεία της μεταπολίτευσης. «Το πραγματικό δίλημμα σήμερα είναι αν θα πάμε πίσω σε όσα μας οδήγησαν εδώ ή αν θα δημιουργήσουμε μια Ελλάδα διαφορετική, καλύτερη, δικαιότερη και βιώσιμη. Αφήνουμε πίσω τα σφάλματα της περιόδου της μεταπολίτευσης», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αναπαράγοντας όλο το μίσος της συντήρησης για τη «μεταπολίτευση», η οποία κατηγορείται γιατί έφερε στο προσκήνιο τις εργατικές, λαϊκές και δημοκρατικές προσδοκίες.

Το ΠΑΣΟΚ, από την εποχή του «εκσυγχρονισμού» κι ακόμα νωρίτερα, εχθρευόταν την κληρονομιά της μεταπολίτευσης, παρότι την αξιοποιούσε για να ενσωματώσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια. Σήμερα όμως το ΠΑΣΟΚ της σύγχρονης οικονομικής «χούντας» κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ - κεφαλαίου, το ΠΑΣΟΚ της καταστολής και του συνεταιρισμού με τους σφαγείς του Ισραήλ, έχει κηρύξει ολοκληρωτικό πόλεμο στα εργατικά δικαιώματα και γι' αυτό και στη μεταπολίτευση.

Ο πρωθυπουργός που αποσπά συγχαρητήρια στα σαλόνια των πολυεθνικών και κραυγές απόγνωσης και οργής στα διαμερίσματα των εργαζομένων στην Ελλάδα, σήκωσε και τη σημαία του «νέου πατριωτισμού». Σώσαμε την Ελλάδα, «που ήταν στα πρόθυρα μιας ταπεινωτικής χρεοκοπίας», είπε. Ξέχασε βέβαια να πει ότι αφού οδήγησε την εργατική οικογένεια στη χρεοκοπία και τη φτώχεια, οδηγεί και τη χώρα στη χρεοκοπία, αλλά με τις παράτες του ΔΝΤ και της ΕΕ! Ο πατριωτισμός του Παπανδρέου και των ομοίων του είναι ο πατριωτισμός της τάξης που υπηρετούν, είναι ο πατριωτισμός του κεφαλαίου (ελληνικού και ξένου), των τραπεζών, των εφοπλιστών και των άλλων πραγματικών συντεχνιών που απομυζούν τον πλούτο.

Πηγή: Εφημερίδα "ΠΡΙΝ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: