Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ – «ΛΑΪΚΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ»

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στη Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου, μαζί με ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, προχωρήσαμε σε συμβολική κατάληψη των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών ‘ΑΙΓΑΙΟ TV’ και ΤV 12, σήμερα Δευτέρα, 3 Μάη, στη διάρκεια του απογευματινού τους προγράμματος και μεταδώσαμε ζωντανά το παρακάτω «λαϊκό διάγγελμα» - απάντηση στα πρωθυπουργικά διαγγέλματα που χαντακώνουν τη ζωή μας. Πέρα από τη συσπείρωση στα σωματεία μας και τη μαχητική ενεργοποίησή τους, είναι ανάγκη να προχωρήσουμε σε δράσεις που θα βγάζουν το ‘φοβισμένο’ σήμερα κόσμο από την περιχαράκωση και θα δημιουργούν συμμαχίες στην πράξη.

Συνάδελφοι, εργαζόμενοι και εργαζόμενες στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, συνταξιούχοι, άνεργοι, μαθητές, γονείς,

οι στιγμές που ζούμε είναι δραματικές για τον κόσμο της δουλειάς. Η συμφωνία της κυβέρνησης με το ΔΝΤ , διέγραψε ,με μια υπογραφή, 60 τουλάχιστον χρόνια από την αγωνία, τις προσπάθειες και τους αγώνες, τους δικούς μας και των γονιών μας, για αξιοπρέπεια στη ζωή και τη δουλειά. Δεν είναι μόνο μια ξετσίπωτη αναδιανομή του πλούτου σε βάρος μας. Η ισοπέδωση όλων των δικαιωμάτων μας, η ανατροπή της ζωής μας είναι ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ.

Το σφαγείο ΔΝΤ και ΕΕ αποφάσισε να βάλει λουκέτο στις ζωές μας.

- ΜΑΣ ΑΡΠΑΞΑΝ ΗΔΗ ΔΥΟ ΜΙΣΘΟΥΣ. ΤΟΝ ΕΝΑ ΜΕ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΩΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΜΈΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΜΕΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ, ΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΠΑ. ΤΩΡΑ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΝ ΤΟ 13ο ΚΑΙ 14ο ΜΙΣΘΟ. ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΟΙ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 3 ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ, ΙΣΑ-ΙΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ.

- ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΧΕΙΑ, ΚΟΒΟΝΤΑΣ 3 ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ , ΤΙΣ ΔΥΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΙΑ ΜΕΣΩ ΛΑΦΚΑ, ΕΝΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΜΕ ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ ΒΟΗΘΗΜΑ 360 € ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ.

- ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΕΠΕΦΥΛΑΞΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ, ΑΦΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΤΗ ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΤΑΧΑ ΤΟΥ 13ου ΚΑΙ 14ου ΜΙΣΘΟΥ, ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ, ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΗΔΗ ΠΕΝΙΧΡΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ. ΕΝΩ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ.

ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΣΠΙΔΑ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ, ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΘΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΠΟΣΟ ΦΤΗΝΑ ΘΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΤΟΥ, ΞΕΧΝΩΝΤΑΣ ΔΩΡΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ.

Μας ανακοίνωσαν τα νέα μέτρα και μας είπαν πως είναι μονόδρομος, μας είπαν πως είναι για το καλό της πατρίδας, μας είπαν πως τώρα πρέπει να εκδηλωθεί ο «νέος πατριωτισμός» προκειμένου να βγούμε από το τέλμα. Μας είπαν να κάνουμε υπομονή και κουράγιο και να υποταχθούμε αδιαμαρτύρητα και στωικά στα κελεύσματα του ΔΝΤ και της ΕΕ γιατί αλλιώς κρέμεται πάνω μας η δαμόκλειος σπάθη της χρεοκοπίας και της εξόδου μας από την ευρωζώνη

Δεν μας είπαν όμως πως όλες οι αιματηρές θυσίες του κόσμου είναι εκ των προτέρων χαμένες, αφού τα χρήματα που θα εισπράξουμε θα αποπληρώσουν ένα μέρος μόνο των τόκων, ενώ ταυτόχρονα συσσωρεύονται νέοι τόκοι βυθίζοντάς τη χώρα σ΄ένα ατέρμονο φαύλο κύκλο χρέων
Δεν μας είπαν πως, ενώ σφαγιάζονται οι εργαζόμενοι, το ΔΝΤ και η ΕΕ προβλέπουν νέα ενίσχυση για τις τράπεζες και για την αύξηση των κεφαλαίων τους ,αφού δημιουργούν ένα ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας από το δάνειο που παίρνει τώρα η Ελλάδα και θα αποπληρώνουμε εμείς.
Δεν μας είπαν πως τα χρήματα θα εκταμιεύονται σταδιακά και ανά τρεις μήνες μόνο αν διαπιστώνουν πως οι περικοπές, οι απολύσεις, οι ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων οργανισμών και η εκποίηση κρατικής περιουσίας προχωρούν ανεμπόδιστα.
Ούτε όμως και αυτή η ισοπέδωση χορταίνει τους βρικόλακες. Σχεδιάζουν σύντομα νέα πακέτα μέτρων Ο εκπρόσωπος της υπό επιτροπεία νεοκατοχικής κυβέρνησης δήλωσε την Πέμπτη, 29 Απρίλη, πως «δεν υπάρχει κόκκινη γραμμή». Μας ξεκαθάρισαν ότι ως το τέλος του Αυγούστου θα βγει το νέο πακέτο μέτρων, που θα σαρώνει όσα δεν απέμειναν. Θα συνεχίσουν έτσι μέχρι να μας οδηγήσουν στην απόγνωση, την πείνα, τη μετανάστευση, την εξαθλίωση. Εκείνο που τους ενδιαφέρει δεν είναι η αποπληρωμή του χρέους. Θέλουν να μας μετατρέψουν όλους σε τρίτο κόσμο. Θέλουν να μας μετατρέψουν στους δούλους του 21ου αιώνα, για να δουλεύουμε χωρίς, καλά-καλά να μπορούμε να ζούμε, χωρίς ασφάλιση, χωρίς σύνταξη, χωρίς άδειες, χωρίς κανένα δικαίωμα. Κα αυτό δεν αφορά μόνο τη χώρα μας. Θέλουν να μετατρέψουν σε τριτοκοσμικούς εργάτες, όλους τους εργαζόμενους του δυτικού κόσμου.

Η ΚΟΛΑΣΗ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.

Επενδύουν αυτή την κόλαση με πατριωτικές κορώνες και προσπαθούν να μας πείσουν ότι όλα γίνονται για το καλό της πατρίδας.

Οι «μεγάλοι πατριώτες» δεν μας λένε κουβέντα για τις ανείσπρακτες γερμανικές αποζημιώσεις.

Οι «μεγαλοπατριώτες» δεν αναφέρονται καν στην εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας σε επιτρόπους και αρμοστές.

Οι «πατριώτες» δεν μας λένε τι σημαίνει για τον τόπο το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου.

Ο «πατριωτισμός» τους αφήνει στην άκρη τις απίστευτες μίζες, τη λαμογιά και τη διαπλοκή.

Ο πατριωτισμός τους δεν ακουμπά τη διάλυση της παραγωγικής βάσης,

Ο πατριωτισμός τους είναι σαν τη βόμβα νετρονίου που αφήνει άθικτα τα κτίρια και δολοφονεί τους ανθρώπους, το παρόν μας , τις ελπίδες μας, το μέλλον των παιδιών μας.

Τόσα χρόνια μας παραμύθιασαν με την αλληλεγγύη και την οικονομική στήριξη της Ε.Ε. Δεν μας είπαν όμως ποτέ πως η Ε.Ε. μέσα από τη συμφωνία του Μάαστριχτ μας σπρώχνει σε αναγκαστικό δανεισμό από τους τοκογλύφους. Δεν μας είπαν ποτέ πως η Ευρωπαϊκή τράπεζα, δανείζει τις τράπεζες με επιτόκιο 1% για να μας δανείσουν αυτές με τη σειρά τους με ληστρικά επιτόκια. Δεν μας είπαν ποτέ πως η μεγάλη δήθεν βοήθεια των επιδοτήσεων, δίνεται επιλεκτικά και ως αντάλλαγμα για τη διάλυση της παραγωγικής βάσης και πως τη μερίδα του λέοντος από τις επιδοτήσεις την παίρνουν η μονή Βατοπεδίου και Μεγίστης Λαύρας. Ούτε μας είπαν ποτέ πως με εντολή και καθοδήγηση της Ε.Ε. ξεπουλήσαμε τον πλούτο της χώρας, από τα λιμάνια, ως τους δρόμους, τις ΔΕΚΟ και την Ολυμπιακή. Δεν μας είπαν ποτέ πως η Ε.Ε. επιβάλλει δια ροπάλου τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων , ενώ μέσα από τη συμφωνία Μπολκενστάϊν μας μετατρέπει σε δούλους.

Αυτή είναι η Ε.Ε. που δεν διασφαλίζει τα σύνορα της χώρας που τα ονομάζει δικά της σύνορα, ενώ παράλληλα συντονίζει την τεράστια δαπάνη από τον ελληνικό προϋπολογισμό σε αμυντικές δαπάνες, κάνοντάς μας το 2ο καλύτερο πελάτη οπλικών συστημάτων από τη Γερμάνια. Αυτή η εγκληματική Ε.Ε, συντονίζει και σήμερα μαζί με το σφαγείο του ΔΝΤ την ισοπέδωση μας στη δουλειά και τη ζωή.

Το ΔΝΤ, είναι ο πιο άγριος ιμπεριαλιστικός οργανισμός που ισοπέδωσε τις οικονομίες και τις ζωές των ανθρώπων από όποιες χώρες πέρασε.

Μετά την «προσφυγή» στο ΔΝΤ:

§ Στην Αργεντινή η ανεργία εκτινάχθηκε στο 40% και, μέσα σε 2 χρόνια ο κόσμος εξαθλιώθηκε.

§ Στο Μεξικό οι πολίτες που ζούσαν κάτω από το όριο της φτώχειας ξεπέρασαν το 50%.

§ Στη Λετονία οι μισθοί μειώθηκαν κατά 30% και η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 18%.

§ Στην Ουγγαρία καταργήθηκε ο 13ος μισθός, οι μισθοί μειώθηκαν κατά 30% , οι απολύσεις ξεπέρασαν τις 120000 χιλιάδες, ενώ έκλεισαν τα μισά δημόσια σχολεία και νοσοκομεία.

Μια είναι η συνταγή του ΔΝΤ, εξασφάλιση της κερδοφορίας των τραπεζών και των πολυεθνικών, συντριβή του κράτους πρόνοιας και των εργασιακών όρων.

Για να πετύχουν το βασικό τους στόχο, περνάνε άρον-άρον μια σειρά νομοθετήματα που αφορούν στο δημόσιο σχολείο και τη διοικητική δομή της χώρας.

Με τον Καλλικράτη, το ζήτημα δεν είναι πόσοι δήμαρχοι θα χάσουν την καρέκλα τους, αλλά ότι προωθούν τη διάλυση της υγείας και της παιδείας, σταματώντας την κρατική χρηματοδότηση, και ρίχνοντας το μπαλάκι στους δήμους και από εκεί στην επιβολή νέων δημοτικών φόρων.

Με το πολυνομοσχέδιο για την εκπαίδεύση, μετατρέπουν τους εκπαιδευτικούς σε ζητιάνους που θα αναζητούν μόνοι τους πόρους για τη λειτουργία του σχολείου και αν δεν τους εξασφαλίζουν το σχολείο θα κλείνει σαν προβληματική επιχείρηση. Μέσα σ’ αυτό το τεράστιο πολυνομοσχέδιο δεν περίσσεψε ούτε μια αράδα για την εξοντωτική και αντιφατική ύλη, για το απάνθρωπο ωράριο των μαθητών που μένουν 10 ώρες στα θρανία, για την τεράστια αιμορραγία του οικογενειακού προϋπολογισμού στην παραπαιδεία, για την ισοπέδωση της παιδικής και εφηβικής ηλικίας.

Αγαπητοί γονείς,

Η αγωνίας σας για τη μόρφωση του παιδιού σας είναι και δική μας αγωνία. Όταν όμως λένε «πρώτα ο μαθητής» μα κοροϊδεύουν στοιβάζοντας τα παιδιά σε τάξεις των τριάντα και τριανταπέντε μαθητών, συγχωνεύοντας σχολεία και πάνω απ’ όλα διαλύοντας κάθε προσδοκία για μια δουλειά και μια ζωή με όρους αξιοπρέπειας

· Συνάδελφοί μας του ιδιωτικού τομέα,

Όχι μόνο δεν μπορείτε να διαχωρίζετε τις τύχες σας από την τύχη των δημοσίων υπαλλήλων αλλά θα πρέπει να σκεφτείτε ότι, μέσα στη μαύρη φτώχεια, τα καταστήματά σας θα βάλουν λουκέτο γιατί σε κανένα δεν θα περισσεύει τίποτα πέρα απ’ το, μετά βίας, καθημερινό ψωμί. Θα πρέπει επίσης να σκεφτείτε ότι η δήθεν ‘διάσωση’ του 13ου και 14ου μισθού για σας, είναι ένα ξετσίπωτο, ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ. Από τη στιγμή που καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις, κάθε εργαζόμενος θα πηγαίνει ΜΟΝΟΣ να διαπραγματευτεί με τον εργοδότη, πόσο φτηνά θα πουλήσει το τομάρι του. Σ’ αυτή τη διαπραγμάτευση να είστε βέβαιοι ότι όχι μόνο ‘πριμ παραγωγικότητας’ δεν πρόκειται να δώσει κανείς, αλλά σε λίγο θα σας κοιτάνε στα δόντια, όπως έκαναν κάποτε με τα υποζύγια και τους σκλάβους.

Η κόλαση που φτιάχνουν είναι για ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.

Επιπλέον. με ισοπεδωμένους τους εργαζόμενους, η είσπραξη των φόρων θα μειωθεί, η κατανάλωση θα συρρικνωθεί , οι μικρές επιχειρήσεις θα κλείσουν, η ανεργία θα ανέβει και ο φαύλος κύκλος του δημοσιονομικού ελλείμματος θα συνεχιστεί και θα διογκωθεί. Κανένας , ούτε από τον ιδιωτικό, ούτε από το δημόσιο τομέα μπορεί να τρέφει πια ψευδαισθήσεις. Έχουν φροντίσει ο εργασιακός καιάδας να μας χωρέσει όλους.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ ΣΕ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ

Δεν υπάρχουν περιθώρια άλλης καθυστέρησης. Κάθε μέρα που περνάει τους ανοίγει ακόμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: